Own it
Het begint met eigenaarschap, de rest volgt

De wereld zit vol verrassingen  

 

What's up


Terug naar overzicht

22-02-2018

Op zoek naar beter

Op dit moment kijk ik iedere dag naar onze Olympische sporters en het liefst naar de interviews achteraf. Winnen is prachtig en verliezen is zo mogelijk nog mooier. Bert Maalderink prikt, als het even kan, in de openliggende wond en laat het verlies, voor zowel de atleet als voor mij als kijker, nog pijnlijker worden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zijn zurigheid niet altijd waardeer. Het is alsof ze zich bij hem moeten verantwoorden en gek genoeg doet iedereen dat braaf. Sven Kramer had hem overigens mooi tuk. Bert zei, na een tegenvallende ploegenachtervolging, "wisselen die man". Hij had het over Koen Verweij. Even later versprak hij zich twee keer waarop Sven hem keurig in tikte met: "Wisselen die man".
De toppers blijken ondanks jaren succes steeds emotioneler te worden over behaald succes. De weg naar de medaille bleek zeer zwaar en eenzaam. Alles zit soms tegen, geen team, geen sponsor, of een zware blessure. Toch gaan ze door. Vier jaar trainen en verbeteren. De moderne coach is een mix van wetenschapper en psycholoog. Iedere beweging, elk stukje van de race, wordt geanalyseerd. Er worden hele kleine aanpassingen gedaan die een voor een worden getest. Omstandigheden worden steeds idealer en de prestaties steeds beter. Alles komt bij elkaar. Talent, geld, kennis, focus en de absolute wil om te winnen.
Vanuit de sportwereld worden er veel lezingen gegeven over hoe je tot succes komt. Het is altijd inspirerend hoor, maar wat levert het nu op?
Ik ben op zoek naar beter en ik wil graag die topsportmentaliteit ervaren. Wat zou het fijn zijn als ik dagelijks met mijn "kop door het beton" wil gaan om mijn doelen te bereiken. Ik blijf kijken en luisteren naar mijn sporthelden en laat mij iedere keer een beetje inspireren. Met regelmaat kom ik "Bert Maalderinks" tegen en dan besluit ik om mij niet te laten wisselen.Terug naar overzicht